Met gepaste trots: introductie van de nieuwste generatie Hy-Line

2019 wordt voor veel pluimveehouders hét jaar van de omschakeling naar Beter Leven kip. Met een veranderende markt waarin welzijn én duurzaamheid vooropstaan, vraagt dit om een andere hen. Uitval, voeropname en bevedering zullen de komende jaren de allerbelangrijkste speerpunten zijn in dit segment.

Wit en bruin

Agromix introduceert in het nieuwe jaar dat voor ons ligt de nieuwste generatie Hy-Line, die inspeelt op deze behoefte uit de markt. Voor de witte hennen is dit de Hy-Line W-36. En voor de bruine – zoals de naam het al aangeeft – de Hy-Line Brown.

Nestgedrag en doorlegvermogen

De afgelopen jaren heeft Hy-Line International veel geïnvesteerd in het verbeteren van het nestgedrag en doorlegvermogen. Beide aspecten bevinden zich vandaag op een goed niveau. In de omliggende landen waar Hy-Line al een jaar eerder is geïntroduceerd, is een sterke opmars gaande ten koste van de huidige traditionele rassen.

Met unieke eigenschappen concurrentie verslaan

Hy-Line heeft maar liefst drie unieke eigenschappen, waarmee de concurrentiestrijd maximaal wordt gewonnen. We hebben het over; laagste uitval, laagste voeropname en beste bevedering. Decennialang heeft Hy-Line zorgvuldig gefokt op de drie bovengenoemde onderdelen.

Met de reeds ingezette verduurzaming van de pluimveehouderij zijn dit gegarandeerd de belangrijkste speerpunten om kippen te houden. Met een gemiddelde uitval van 4% op 80 weken en voeropname van 105 gram voor de Hy-Line W-36 en 110 gram voor de Hy-Line Brown is Hy-Line op dit moment de meest efficiënte én meest duurzame hen op de gehele markt. Tel hierbij ook nog eens op: een zeer lage (ofwel allerlaagste) co2 foodprint in zijn segment…